Een hardnekkig vooroordeel over incassobureaus is dat zij namens grote bedrijven geld incasseren bij consumenten. Echter, in het dagelijks leven zijn debiteurenproblemen ook particulieren niet vreemd. Wellicht heeft u weleens te maken gehad met één of meer van de volgende situaties:

·         U betaalt een borg aan een verhuurbedrijf, maar krijgt deze na verloop van tijd niet terug;

·         Uw scheiding is in financieel opzicht niet goed geregeld, waardoor u geld misloopt;

·         U heeft iets besteld, betaalt netjes de rekening, maar krijgt vervolgens geen product geleverd;

·         U leent geld aan een bedrijf of particulier en krijgt vervolgens uw geld niet meer terug;

·         Uw werkgever is laks met het uitbetalen van uw salaris;

·         U heeft als consument teveel voor een bepaald product of bepaalde dienst betaald en hoort dat wat u teveel betaald heeft eigenlijk terug te krijgen;

·         Transacties via marktplaats of een andere veiling- en handelssite lopen mis waardoor u gedupeerd wordt.

Dit is slechts een klein overzicht van de problemen waarin particulieren kunnen raken. In de meeste gevallen schrikt men ervoor terug om een incassobureau in te schakelen, laat staan een gerechtelijke procedure aan te spannen. Een veelgehoorde reden is ‘de stress en moeite’ om achter het geld aan te zitten. Bovendien zijn veel particulieren bang voor het financiële risico dat men loopt als derden ter incassering van een geldbedrag worden ingezet. Zo leeft onder particulieren enerzijds sterk de veronderstelling dan alleen grote bedragen geïncasseerd kunnen worden. Dit is inderdaad bij veel van onze concurrenten het geval aangezien zij een percentage van het geïncasseerde bedrag vragen. Hierdoor gaat de uiteindelijk door u ontvangen hoofdsom omlaag en zullen zij kleinere hoofdsommen niet snel aannemen. Anderzijds heerst er bij particulieren vaak angst voor de kosten die komen kijken bij een gerechtelijke procedure. Door bijvoorbeeld exorbitante advocaatkosten zijn kleine incassosommen vaak niet winstgevend te volbrengen.

Waarom dan toch JKW Incasso?

Als één van de weinige incassobureaus profileert JKW Incasso zich als partner voor particulieren / consumenten die zich voor debiteurenproblemen of financiële conflicten geplaatst zien. JKW Incasso is van mening dat elke vordering, klein of groot, betaald dient te worden. Ons kantoor zet zich daarom actief in bij het oplossen van financiële consumentenproblemen, zowel bij vorderingen op bedrijven als op andere particulieren – dit alles onder zeer gunstige voorwaarden. Indien u in een slepend financieel conflict zit, kunt u dus uw zaak gerust aan ons kantoor overlaten, waarna u er geen omkijken meer naar heeft. Dat vermindert een hoop stress.

Naast het incasseren van grote bedragen is JKW Incasso bekwaamd in het innen van kleine bedragen – al is het maar vijf eurocent. Voor alle bedragen, ongeacht de orde van grootte, zet JKW Incasso een volledig incassotraject uit. Daarbij hoort, indien nodig, een gerechtelijk proces. Uw financieel risico blijft hierbij beperkt ten eerste omdat u in elke zaak van tevoren een gratis juridisch advies ontvangt en ten tweede omdat de complexiteit van kleine zaken vaak laag is. Concreet betekent dit dat in kleine incassozaken de advocaatkosten (vaak de hoofdmoot van de gerechtelijke kosten) beperkt blijven tot hetgeen wat door rechters doorgaans wordt toegewezen. Dit bedrag kan volledig op uw debiteur worden verhaald, wat voor u een groot financieel voordeel inhoudt. Bovendien komen in vrijwel alle zaken bij een succesvolle rechtsgang ook de volledige gerechtelijke en buitengerechtelijke

Methodiek

De service van JKW Incasso is gebaseerd op de volgende pijlers.

Snelheid.

Hoewel we vrijwel alle kleine zaken tot een goed einde kunnen brengen, is het beter als een gerechtelijke procedure vermeden kan worden. Vandaar dat JKW Incasso inzet op snelheid door met een progressief incassosysteem te werken. Dit systeem wordt maar door zeer weinig incassobureaus gehanteerd en heeft ons een zeer hoge gemiddelde incassosnelheid opgeleverd. Doordat debiteuren in het buitengerechtelijke incassotraject minder incassokosten betalen als ze eerder hun betaling voldoen, slaan we drie vliegen in één klap:  ten eerste heeft de debiteur de kans zijn schade beperkt te houden door snel te betalen, ten tweede krijgt u uw zuurverdiende geld sneller in handen en ten derde blijft u een hoop gerechtelijke sores bespaard.

Duidelijkheid.

Daarnaast biedt JKW Incasso tijdens de gehele procedure aan al haar klanten volledige duidelijkheid. Zo heeft iedere klant ongelimiteerd toegang tot een persoonlijke online klantenomgeving, JKW Online. Zeker als u voor het eerst van de diensten van een incassobureau gebruik maakt is het fijn om online en op uw gemak te kunnen nakijken hoe het met uw incasso is gesteld. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken. Door onze ruime openingstijden (van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds) kunt u contact met ons opnemen wanneer het u het beste uitkomt.

Gunstige voorwaarden.

Maar dat is nog niet eens het belangrijkste. ‘No cure no pay’ is een veelgehoord begrip in de juridische en financiële sector. JKW Incasso gaat echter verder dan dat. Doordat wij onze incassokosten, ook in het gerechtelijke traject, volledig aan uw debiteur doorberekenen is onze dienst in principe voor u volledig kosteloos.  Hierdoor ontvangt u bij ons vrijwel altijd uw gehele incassosom. Alleen wanneer u het incassoproces tussentijds afbreekt zijn wij genoodzaakt kosten aan u door te berekenen.  Ook als wij uw incasso in de loop van het traject toch oninbaar achten betaalt u niets.

Samengevat biedt JKW Incasso een product dat zeer aantrekkelijk is voor u als particulier. Hoge snelheid, grote duidelijkheid en de vrijwel altijd kosteloze dienstverlening hebben voor velen al een prettige ervaring opgeleverd. Heeft u een zaak waarbij u niet zeker weet of een incassobureau voor u de juiste volgende stap is? Krijgt u nog geld van een particulier of bedrijf en wordt u van het kastje naar de muur gestuurd? Of wilt u simpelweg wat meer informatie? Belt u dan geheel vrijblijvend of vult u ons contactformulier in.